Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide HENDI MASTERVIDE, HENDI, 56L, 230V/2000W, 137x215x(H)361mm

  • szt.
  • Cena netto: 3 771,08 zł 4 638,43 zł
  • Niedostępny

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous vide HENDI MASTERVIDE umożliwia wykorzystanie innowacyjnej metody gotowania żywności w niskiej temperaturze z użyciem woreczków próżniowych. Metoda ta pozwala zachować walory smakowe i wartości odżywcze gotowanych produktów, a także ich tekstury. Timer i precyzyjny system kontroli temperatury sprawiają, ten cyrkulator jest niezwykle prosty w obsłudze.

Umożliwia gotowanie żywności bez bezpośredniego kontaktu z wodą – w specjalnych woreczkach próżniowych, co wpływa na wzmocnienie jej aromatu, niweluje utratę masy oraz pozwala na użycie wytworzonego w woreczku wywaru do przyrządzania sosów.

Możliwość aromatyzowania oleju, tłuszczu lub innych produktów przy zastosowaniu techniki sous vide.

Wytrzymała konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej.

Obudowa panelu sterowania i uchwyt wykonane z poliamidu wzmocnionego włóknem szklanym.

Prosty w obsłudze panel sterowania.

Odpowiedni do naczyń o maks. poj. 56 l, o wysokości powyżej 150mm i ściance do 30mm grubości.

Wskaźnik minimalnego poziomu wody zabezpieczający cyrkulatory przed uszkodzeniem.

Precyzyjny system kontroli temperatury pozwala na uzyskanie powtarzalnych rezultatów gotowania - zakres temperatury 5oC - 95oC , możliwość ustawienia z dokładnością do 0,1 stopnia.

Możliwość wyświetlania temperatury w 2 jednostkach do wyboru: °C lub F.

Wydajny silnik o mocy 2000 W.

Timer: od 1min do 99h, interwał 1 min.

3 tryby pracy: praca ciągła, praca ciągła z licznikiem czasu, praca z zadanym czasem.

Szerokość: 215
Moc: 2000
Napięcie: 230
Wysokość: 361
Długość: 137
Pojemność (l): 56

Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.